Når du får en killing fra os

Der er nogle ting du skal være klar over, når du køber en killing fra os.
 • Der er tale om en racekat, som derfor har en stamtavle som dokumenterer at det er en Maine Coon’s, og ikke en blanding af f.eks. Maine Coon og Norsk Skovkat.
 • Killingen vil være vaccineret 2 gange
 • Den vil være neutraliseret (steriliseret)
 • Der er en sundhedsattest som er udfyldt af dyrlægen, som oplyser at der ikke er kendte fejl på killingen.
 • Begge den forældre er DNA testet for de arvelige sygdomme som anbefales af Felis Danica, som er relevante for Maine Coon’s. Du kan se de test der er lavet på vores vokse katte under menuen Voksne katte. Endvidere kan du se Felis Danica anbefalingerne.
 • For at sikre en killing uden komplikationer, vil killingen typisk være 14-16 uger gammel, når du får den hjem.
 • Killingen vil være vant til andre katte, støj fra støvsuger og anden almindelig støj i hjemmet, og har naturligvis været en del af vores familie i det daglige. og vil i det omfang det har været muligt, også være vant til små børn. Vi har ikke selv børn, men inviterer børn til at lege med killingerne.
 • Frem til killingen er 16 uger, vil den være dækket af en sundhedsforsikring, som i kan vælge at forsætte med – eller lade være. Forsikringen er fra AGRIA.
 • Hvis du ikke i forvejen er medlem af JYRAK og/eller Maine Coon klubben, så følger der et  medlemskab med til killingen, resten af året. Dette giver også rabat på sundhedsforsikringen.
 • Der følger en startpakke med killingen, som indeholder bla. det foder som den er vant til.
 • Og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.
Processen for at kunne købe en killing, vil ofte ligne det du ser nedenfor – men ingen regler uden undtagelser, for det er levende familiemedlemmer vi snakker om, som skal være hos dig i mange år.
 1. Du kontakter os, fordi du er interesseret i en killing.
 2. Hvis vi er ved at få killinger, får du at vide ca. hvornår vi forventer der kommer et kuld killinger, og dermed hvornår i kan kontakte os igen.
 3. Vi bruger ikke venteliste, fordi nogle ikke kan vente ( det er altid svært at skulle vente på at få en killing )  – så er det bedre du henvender dig igen, når du ved der er killinger på vej.
 4. Det vil på hjemmesiden minowisi.dk blive oplyst at vi har killinger, og helt sikkert også på Facebook
 5. Når vi så endelig får killinger, går det et stykke tid før du får lejlighed til at se dem. De skal lige være robuste nok, til at der kommer fremmede. Ofte vil de være ca. 6 uger gamle, før du kan se dem.
 6. Det er ikke sikkert vi kan aftale at du får en bestemt killing endnu, fordi vi måske selv overvejer at beholde en af killingerne. Når de er ca. 10 uger ved vi om vi beholder en enkelt af killingerne.
 7. Når i har valgt en killing, er i velkommen til at komme og besøge den løbende, og får naturligvis både billeder og video af dens udvikling. Når i er sikre på i vil have killingen, skal vi have et depositum, som aftales på forhånd.
 8. Bemærk: Først når der er betalt et depositum, eller underskrevet en aftale, er i sikre på der er en killing til jer. Dette skyldes både at vi selv kan skifte mening om vi beholder en eller flere killinger, men også at hvis en opdrætter ønsker en killing, så vil dette ønske normalt blive prioriteret højere end en killing til kæl. Dette skyldes bla., at for at modvirke indavl i Maine Coon racen, så er nogle opdrættere nødt til at få skiftet ud i blodlinierne. Altså få nyt blod ind i deres opdræt.
 9. Der vil blive udfærdiget en købskontrakt, hvor det vi aftaler fremgår. Der er tale om en standard kontrakt, som vil ligne den fra Felis Danica. Den kan være tilføjet nogle ekstra punkter, men vil ligne Felis Danica standard kontrakt.
 10. I kontrakten vil der også fremgå et depositum, og at vi gerne vil orienteres om hvordan killingen har det fremover, og evnt. betingelser hvis i f.eks. ønsker at aflive katten, eller sælge den videre. Typisk vil opdrætteren gerne have førsteret til at få den retur.
 11. Og når killingen så endelig er 14-16 uger gammel, kommer i med en transportkasse (eller vi kommer med killingen), og i får en startpakke med hjem sammen med killingen. I pakken er der foruden foder, også en vejledning til jeres nye familiemedlem.
 12. Men også efter i har fået killingen med hjem, er i velkommen til at fortælle hvordan det går, eller stille spørgsmål og få hjælp.