Hvem er MINOWISI

Minowisi Familien, Sasquash, June samt Anders & Bente Larsson

MINOWISI er vores opdræt af Maine Coon katte.

Det er et personligt opdræt, hvor der er plads til både katte og mennesker. Vores mål er at opdrætte race typiske Maine Coon’s, som er velproportionerede og sunde, med et indbydende temperament. En Maine Coon skal være aktiv, og ikke en kat som helst ligger foran pejsen og hygger sig.

Vores opdræt er i Assentoft nær Randers, med nem adgang til E45.

Vi er Anders og Bente Larsson, og har haft katte altid og Maine Coon siden 2010. Du kan læse mere om de katte som vi har haft HER, eller om de katte vi har nu HER

De Maine Coon vi har i vores opdræt i øjeblikket er hankatten Sasquash, og hunkattene June & KillMouski.

Vi får vores stamtavler fra Felis Danica, som er den danske repræsentant for den Europæiske organisation FiFeFédération Internationale Féline d’Europe.

Endvidere er vi medlemmer af JYRAK og Maine Coon klubben.

JYRAK er den organisation som er vores interesse organisation, og som arrangerer de udstillinger vi er med på. Endvidere afholder de en del kurser, som vi også er med på.

Maine Coon klubben afholder forskellige kurser som vi deltager i, for blive bedre opdrættere.


Navnet MINOWISI kommer fra Abenaki sproget, som forskellige indianske stammer talte i områderne omkrig Maine, USA, hvor denne katterace stammer fra.

Maine Coon racen er ikke en lille katte race, men en af de største katteracer, hvor de fleste hunkatte vejer omkring 4-5Kg og hankatte mellem 6-9Kg.

Det er en nysgerrig kat, og mange siger, at det at få en Maine Coon kat, er ligesom at få en hund, da den knytter sig meget på samme måde som hunden, og ønsker at følge med i alt hvad der sker.

De fleste Maine Coon’s bryder sig ikke om lukkede døre, og slet ikke hvis du er på den anden side af døren.

Vores logo er i øvrigt af en vores katte, som en sommerdag gik rundt på et solsejl, og det er så billedet af dens poter og hale, gennem solsejlet.